A A A K K K
для людей із порушенням зору
Щастинська районна рада
Луганська область

СБУ розслідує обставини ворожих обстрілів Муратового та Новозванівки

Дата: 23.11.2021 13:13
Кількість переглядів: 157

 

Служба безпеки України розпочала досудове розслідування у зв’язку з  ворожими обстрілами населених пунктів Щастинського та Сєвєродонецького районів Луганської області.

 

Село Муратове, розташоване у 20 км від лінії розмежування,  окупанти обстріляли 16 листопада. Прифронтову Новозванівку – уночі з 19 на 20 листопада. Російські збройні формування застосували великокаліберне озброєння, заборонене Мінськими угодами. У результаті серйозно пошкоджено цивільні об’єкти, у тому числі, оселі місцевих мешканців.

 

У Муратовому снаряд влучив у майстерню з ремонту сільгосптехніки, наскрізь пробивши бетонну плиту. Інший боєприпас розірвався поряд із сільською школою прямо під  час занять.

 

У Новозванівці пошкоджено вікна, стіни, паркани кількох житлових будинків, лінію електропередач, у результаті чого без електропостачання залишилося понад 100 абонентів.

 

За даними фактами СБУ розслідує кримінальні провадження за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) та ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт, що спричинив тяжкі наслідки). Розслідування ведеться під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

 

Слідча група СБУ фіксує та документує обставини злочину окупаційних військ  і масштаби завданої шкоди, опитує потерпілих та очевидців. Залишки заборонених великокаліберних боєприпасів свідчать про грубе порушення агресором Мінських угод.

 

Докази військових злочинів РФ будуть згодом передані до міжнародних судових інстанцій. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь