A A A K K K
для людей із порушенням зору
Щастинська районна рада
Луганська область

13.12.2021 року відбулося відкриття житлового будинку для внутрішньо переміщених осіб

Дата: 14.12.2021 14:10
Кількість переглядів: 240

13 грудня  2021 року голова Щастинської районної державної адміністрації Тетяна Новикова та голова районної ради Олена Коробка радо прийняли запрошення на відкриття житлового будинку для внутрішньо переміщених осіб, що знаходиться у селищі Новоайдар Щастинського району Луганської області. Тепер на кварталі ім. Т.Г. Шевченка (колишній 11-ї п’ятирічки) з’явився  новий житловий будинок – будинок 32а. А в ньому – нові мешканці – 12 щасливих родин.

          Багато хто пам’ятає, що колись це був дитячий садочок. Хтось у ньому працював, хтось приводив дітей, а хтось був вихованцем. Довгі роки будівля була нежилою. І от сталося диво…

          Маленька довідка

Загальна площа будівлі: 557,7 м2.

Облаштовано: 12 окремих квартир.

Загальна вартість будівництва: 14,5 млн. грн.

Термін виконання робіт: 30.10.2020 - 03.12.2021.

Орієнтовна кількість місць для проживання: до 36 осіб.

Наразі розподілено: 11 з 12 квартир, у яких проживатиме 21 особа.

          Будівництво було профінансовано з коштів гранту Уряду Федеративної Республіки Німеччина. Виконавець: Український фонд соціальних інвестицій. Внесок Новоайдарської селищної громади: 2,7 млн. грн.

          Реконструкція будівлі тривала більше року, але воно того варте… І ось цей день настав. Хвилююча мить та сяючі обличчя...Лунає музика. І скрізь гості: далекі та близькі. На свято у Новоайдарську селищну громаду завітали Віце-прем’єр-міністр – Міністр України з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, голова Луганської обласної державної адміністрації - керівник військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, селищний голова Ігор Шопін, голова Щастинської районної державної адміністрації Тетяна Новикова, голова Щастинської районної ради Олена Коробка, виконавчий директор Українського фонду соціальних інвестицій Андрій Лактіонов, директор Східного представництва Українського фонду соціальних інвестицій Артур Бродзинський, директор ТОВ «Авєга» Сергій Цьомах. І, звичайно ж, новосели – мешканці нового сучасного будинку.

          А чарівні жіночки із вокального тріо «Айдарія» заспівали у дарунок чудову життєдайну  пісню. І навіть вітер з морозцем не стали на заваді для гарного настрою.

Нарешті настає довгоочікувана і хвилююча мить – вручення ключів та ордерів від помешкань. Із найкращими побажаннями для пожильців  зробили це Ірина Верещук, Сергій Гайдай, Ігор Шопін  та Андрій Лактіонов. Вони розрізали символічну червону стрічку і всі присутні мали змогу завітати на оглядини житла. Сказати, що присутні були здивовані побаченим – нічого не сказати. Будинок зачарував своїм затишком та білим сяйвом, чудовими кухонними меблями та обладнанням у кухнях і ванних кімнатах.

Що лишається? Подякувати тим, хто надав кошти, тим, чиї робочі руки це зробили. А мешканців привітати із новосіллям та побажати від усього серця: нехай у   вашому домі завжди буде затишно, тепло та комфортно, а життєвий простір цього будинку буде пронизаний щастям і позитивною енергією. Хай смачно пахне пирогами, запрошуйте гостей, бо українці, як відомо, гостинний народ.

А ще пам’ятаймо, що дива бувають не лише на Різдво і Новий рік. І творить їх людина власними руками. Мудрий український народ говорить: «Хату руки держать». Тож тримайте міцно власними руками!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь