A A A K K K
для людей із порушенням зору
Щастинська районна рада
Луганська область

Свято першої річниці утворення Щастинського району

Дата: 20.12.2021 16:02
Кількість переглядів: 435

17 грудня 2021 року Щастинський район відсвяткував свою 1 річницю.

День району – це свято єднання. Саме в такі моменти ми відчуваємо любов і гордість за свою малу Батьківщину, сповнюємося відчуттям єдиної родини. Ми любимо і пишаємося своїм краєм.

В процесі реформи місцевого самоврядування, децентралізації та внаслідок злиття двох - Новоайдарського та Станично-Луганського районів, утворився новий – Щастинський район. Центром районного значення є селище міського типу - Новоайдар.

В склад новоутвореного Щастинського району увійшло п’ять територіальних громад, а саме: Новоайдарська селищна територіальна громада, Нижньотеплівська сільська територіальна громада, Станично-Луганська селищна територіальна громада, Широківська сільська територіальна громада, Щастинська міська територіальна громада. Всього 83 населених пункти. Загальна площа району становить 3395,4 квадратних кілометрів. Населення  на 01.01.2021 року складало 80190 чоловік.

З нагоди 1-ї річниці утворення Щастинського району Луганської області на яскраво прикрашеній центральній площі селища Новоайдар зібралися мешканці районного центру та територіальних громад Щастинського району.

На честь свята, силами майстрів та майстринь, творчих колективів Новоайдарської, Нижньотеплівської, Станично-Луганської, Щастинської та Широківської територіальних громад, була створена виставка народно-ужиткового мистецтва "Містечко майстрів". Учасники заходу під музичний супровід ознайомилися з презентаціями громад,  почули про їх культурну спадщину, здобутки та традиції. Кожна громада представила вишиті рушники, скатертини, яскраві вишиванки. Майстрині Нижньотеплівської, Широківської та Щастинської громад презентували на виставці виконані в різних техніках вишивання сучасні картини. Новоайдарці порадували усіх присутніх стравами української кухні. Щастинська громада показала килими ручної роботи, в’язані речі, плетені з лози кошики, зроблені з соломи картини та вишиті ікони. Станично-Луганська громада демонструвала на виставці ляльки-мотанки, мило ручної роботи, яке було виготовлено за старовинними рецептами та роботи з глини дитячої студії «Домовичок» Кіндрашівського будинку культури.

З роботами майстрів ознайомились керівники Луганської області на чолі з виконуючим обов’язки голови обласної державної адміністрації Олексієм Смирновим, керівники Щастинського району на чолі з головою Щастинської районної ради Оленою Коробкою та головою Щастинської районної державної адміністрації Тетяною Новиковою, керівники територіальних громад.

Урочиста частина святкування відкрилася виконанням Державного Гімну України. Голова Щастинської районної ради Олена Коробка та голова Щастинської районної державної адміністрації Тетяна Новикова щиро привітали всіх присутніх з святом.

- День району – це свято, яке знаменує новий етап розвитку нашої малої Батьківщини, - сказала у своєму виступі Олена Коробка.- В цей урочистий день від усього серця бажаємо усім вам, хто працює на благо територіальних громад, на благо району, нових успіхів та здобутків на ниві служіння людям, справжнього відчуття задоволення від тієї справи, яку ви робите. З нагоди святкування першої річниці нашого району, від усієї душі  бажаю мирного неба та добробуту. Хай життя кожного мешканця буде щасливим. Хай діти дзвінко сміються, щоб молодь успішно навчалась та реалізовувала свої мрії. Хай процвітає наш рідний край на благо щасливого майбутнього і  робить нашу державу сильною та заможною.

До привітань приєдналась голова Щастинської районної державної адміністрації Тетяна Новикова:

- Вітаємо з річницею всіх мешканців, які небайдужі до долі рідного краю. В першу чергу – нашу перспективну освічену молодь, якій судилося визначити долю нашого району в майбутньому. А також представників старшого покоління, мудрих наставників, тих, хто пройшов різні випробування, але не зламався та продемонстрував гідний приклад служіння своїй Батьківщині, змінюючи свою працю кожен день життя на краще.

З побажаннями благополуччя, миру, здоров’я, злагоди до мешканців району звернулися керівник Новоайдарської селищної територіальної громади Ігор Шопін, керівник Нижньотеплівської сільської військово-цивільної адміністрації Дмитро Кондратьєв, керівник Станично-Луганської селищної військово-цивільної адміністрації Альберт Зінченко, керівник Щастинської міської військово-цивільної адміністрації Олександр Дунець, керівник Широківської сільської військово-цивільної адміністрації Олександр Штиров, керівник ДТЕК Луганська ТЕС Борис Сафонов.

Багато теплих слів на урочистому заході було сказано про найкращих представників медицини, освіти, культури, житлово-комунального господарства району. На честь знаменного свята їм були вручені грамоти та листи подяки.

У цей святковий день, гостей та мешканців району привітав з річницею виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації Олексій Смирнов та побажав процвітання, миру та успіхів.

У цей складний час для нашої держави, - зазначив Олексій Смирнов, - Ми повинні згуртуватися і бути єдиними, щоб перемогти. Наша сила в єдності та злагоді. Не важливо якою мовою ми говоримо – важливо бути патріотом та любити свою країну, а любов до Батьківщини починається з любові до своєї малої батьківщини. Ми повинні вміти чути один одного, знаходити компроміси. Впевнений, настане той час, коли ми повернемо тимчасово окуповані території і станемо однією родиною.

До привітань приєдналися сусіди Щастинського району – керівник Сєвєродонецької районної ради Володимир Прокопенко, керівник Сєвєродонецької районної державної адміністрації Роман Власенко та побажали всім жити в мирі, отримувати багаті врожаї, бути економічно спроможними та фінансово незалежними, успішними та здоровими.

Кожен з промовців вручив господарям свята пам’ятні подарунки.

На центральній площі селища виступили солісти та колективи художньої самодіяльності територіальних громад району.

Протягом заходу представники ДСНС Щастинського району частували всіх охочих смачним кулішем та духмяним чаєм.

На заході відбулася презентація герба та прапора новоутвореного Щастинського району. Також, були оголошені та нагороджені листами подяки переможці конкурсу на створення офіційної символіки Щастинського району Луганської області – автори Гербу, Прапору та Гімну Щастинського району. У номінації зі створення кращого ескізу Герба Щастинського району перемогла авторська група: Сергій Антонов та Андрій Подройко. У номінації зі створення кращого ескізу Прапору Щастинського району перемогла Оксана Мартинова. У номінації із написання кращого тексту та музики Гімну Щастинського району перемогла авторська група: Олександр Тіханов, Володимир Мартинов, Оксана Мартинова.

На завершення святкування відбулося урочисте коло дружби «Разом ми єдині!» з великим прапором України під Гімн Щастинського району у виконанні жіночого вокального тріо «Айдарія» Новоайдарського селищного будинку культури.

Незважаючи на несприятливі погодні умови, свято пройшло у зворушливо теплій, дружній атмосфері.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь