A A A K K K
для людей із порушенням зору
Щастинська районна рада
Луганська область

В Україні сьогодні відзначають День єднання

Дата: 16.02.2022 15:08
Кількість переглядів: 298

16 лютого 2022 року в Україні вперше відзначається День єднання. Це свято започаткував Президент України Володимир Зеленський своїм Указом №53/2022 від 14 лютого 2022 року.

День єднання оголошено «з метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського, морально-психологічного тиску на суспільну свідомість».

На центральній площі селища Новоайдар зібралися керівники району, територіальної громади, представники громадськості, трудових колективів, установ і організацій, військовослужбовці, усі небайдужі мешканці Новоайдару. Пролунав Державний Гімн України.

Як символ згуртованості українського народу, усі присутні розгорнули 30-метровий прапор України, утворив «ланцюг єднання» та символічною ходою об’єдналися у єдине коло.

За розпорядженням Кабінету Міністрів від 14 лютого 2022 року № 147-р «Про затвердження плану заходів на виконання Указу Президента України від 14 лютого 2022 р. № 53 «Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства» Мінреінтеграції сприяє проведенню впродовж 14-18 лютого на Донеччині й Луганщині круглих столів. Їхня мета – посилити соціальну згуртованість завдяки впровадженню сучасних методів роботи з конфліктами, апробації практик аналізу конфліктів та розбудови системи реагування на них.

Відбулося таке засідання під головуванням Олександра Перова і в Щастинській РДА. Заступник голови ознайомив присутніх із Указом Президента України та зверненням депутатів Щастинської районної ради до громадськості, привітав із Днем єднання та наголосив на необхідності бути єдиними в будь-якій ситуації. Визнали слушними ці слова та приєдналися до привітань Олена Коробка, голова Щастинської районної ради, та Андрій Віннік, начальник Щастинського РТЦК та СП.

Учасниками круглого столу стали керівники відділів та управління Щастинської райдержадміністрації, керівники відділів Щастинської районної ради та службовці Щастинського РТЦК та СП.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь