A A A K K K
для людей із порушенням зору
Щастинська районна рада
Луганська область

Ангели пам’яті

Дата: 18.02.2022 15:39
Кількість переглядів: 300

Летить у вись Небесна Сотня,

Летить у пам’ять, у віки.

За них помолимось сьогодні…

Низький уклін вам, Козаки!

20 лютого 2014 року стало найчорнішим днем в історії незалежної Української держави: цього дня у центрі столиці загинули десятки українців, які протестували проти режиму тодішнього президента.

Героями Небесної Сотні стали люди, різні за віком, статтю, освітою, релігійними й навіть політичними переконаннями. Найстаршому — Іванові Наконечному — тоді виповнилося 82 роки, а наймолодшому — Назарові Войтовичу — лише 17.

Замість сотень на Майдан вийшли тисячі, а згодом і десятки, сотні тисяч людей…

Усіх їх об’єднала мрія жити у демократичній європейській країні, бути господарями на Богом даній землі. Першими в один з листопадових вечорів зібралися у центрі Києва студенти. Мета — висловити незгоду з позицією тодішнього президента, який цілеспрямовано здавав Росії національні інтереси України, обравши не європейський шлях розвитку, як обіцяв, а російський. За це їх розігнав «Беркут», жорстоко побивши — у лікарні потрапили десятки людей.

Герої Небесної сотні… Хто вони? Хочете знати відповідь? Зайдіть за посиланням

https://armyinform.com.ua/.../geroyi-nebesnoyi-sotni-hto.../

Восьма річниця сумнозвісних подій. Щороку ми згадуємо тих, хто не задумуючись ризикнув своїм життям задля змін у рідній країні.

У кожній громаді нашої держави у лютому проходять заходи з нагоди вшанування Героїв Небесної Сотні. З метою вшанування пам’яті загиблих під час Революції Гідності, за ініціативою мистецької агенції «Територія А» та її співзасновниці - співачки, заслуженої артистки України та благодійниці Анжеліки Рудницької, щорічно 20 лютого проводиться Всеукраїнська тиха акція «Ангели пам’яті». В минулі роки до Акції долучалося багато інших країн, зокрема Туреччина, Греція, Польща, Франція, Латвія. Під час акції усі бажаючі виготовляють білих паперових янголів та розвішують їх на деревах в пам’ять про розстріляних героїв революції.

Сьогодні до такої події долучилися голова Щастинської районної державної адміністрації Тетяна Новикова та голова Щастинської районної ради Олена Коробка.

А разом з ними начальник відділу культури, молоді та спорту Новоайдарської селищної ради Алла Антипова, а також жінки-співробітниці Щастинської РДА та Щастинської районної ради. Гостинно прийняли жіночу делегацію у публічній бібліотеці та у краєзнавчому музеї Новоайдарської селищної громади. Ірина Косова ознайомила із виставкою «Лицарі Небесної Сотні», що складається із книжок новітньої української літератури, журналів та газет про справжніх патріотів української землі.

Ганна Божкова ж запросила на майстер-клас з виготовлення символічних ангеликів у трьох різних техніках, що люб’язно провели працівниці музею Наталія Антонова та Алла Сорокіна, а також Віра Руденко, завідувачка Денежниківського СБК. Всі присутні із задоволенням виготовляли обереги із бісеру (найскладніше завдання), тканини (ангелика-мотанку) та паперу (найдавніша техніка). А ось результатом були задоволені геть усі: і майстрині, і учениці.

Але головне пам’ятати, для чого це робилося? «Янголи — істоти, створені Богом раніше творення видимого світу. Слово «янгол» означає посланець, «той, хто приносить вісті». Янголи створені вільними…» - так говориться у літературі. А в житті ми порівнюємо з янголом матусю, що найрідніша і найбільше переймається болем за рідну дитину, що оберігає свою «кровинку» до сивих літ. Янголом ми називаємо своїх донечку або сина…А кожен з Небесної Сотні – це чиясь дитина, що злетіла до неба вільно і легко, лишивши по собі слід на землі. Хай вічно в наших душах та серцях живе пам’ять про загиблих, а ангели, створені жіночими руками, оберігають живих від лиха та війни. А вісті будуть лише добрими.

До вашої уваги – добірка заходів у Києві й інших містах України, присвячених Дню Героїв Небесної Сотні (За матеріалами Національного музею Революції Гідності та партнерів до Дня Героїв Небесної Сотні 2022 року)

https://www.maidanmuseum.org/uk/node/2066


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь