A A A K K K
для людей із порушенням зору
Щастинська районна рада
Луганська область

У казармі під Новоайдаром загинули понад 50 військових рф

Дата: 30.09.2022 19:15
Кількість переглядів: 108

У казармі під Новоайдаром загинули понад 50 військових рф, лікарні Старобільська переповнені пораненими

Тим часом окупаційна влада рапортує про чергові «успіхи» у будівельній сфері. Нібито, на території так званої «лнр» регіонами рф при координації мінбуду вже відновлено 51 школу та 21 дитячий садок.

Усі ці школи розташовані на окупованій у 2014 році частині Луганщини або у захоплених населених пунктах у перші дні вторгнення 2022 року, де упродовж двох останніх років багато шкіл і дитсадків відновили за програмою Президента Зеленського «Велике будівництво».

Водночас, у вщент зруйнованих Попасній, Гірському, понівечених Рубіжному, Сєвєродонецьку та Лисичанську не відновлено ще жодного навчального закладу.

Бо там недостатньо замінити табличку з назвою та підпорядкованістю навчального закладу – потрібні великі гроші.

Так, у Сєвєродонецьку вже протягом трьох місяців не можуть відкрити найбільш вцілілу ЗОШ № 15. Щось намагаються робити і щоразу відтерміновують завершення робіт. Не працюють й інші 20 шкіл громади, які зруйнувала росія. Це – реальність проблем.

Як реальність і те, що за останні дні до медичних закладів Старобільська госпіталізовано понад 200 окупантів. Не менш напружена для ворога ситуація й в інших лікарнях, наближених до лінії зіткнення.

Цих двохсот довезли до шпиталю. А от з Бахмутівки, що біля Новоайдару, везти до лікарень нікого.

Там в результаті удару по району зосередження противника загинули понад п’ятдесят військовослужбовців рф, знищено сімнадцять одиниць техніки.

Загалом протягом 29 вересня авіація Сил оборони України завдала 29 ударів. Підтверджено ураження шести опорних пунктів, двадцяти районів зосередження озброєння та військової техніки, а також трьох зенітних ракетних комплексів ворога. Крім того, наші підрозділи ППО збили сім БпЛА, зокрема, п’ять - іранського виробництва, один гелікоптер Мі-8 та штурмовик Су-25.

Ракетні війська і артилерія уразили п’ять командних пунктів, п’ятнадцять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, шість складів з боєприпасами та паливо-мастильними матеріалами, один зенітний ракетний комплекс та вісім інших важливих об’єктів противника.

Підрозділи Сил оборони відбили атаки противника в районах населених пунктів Зайцеве, Майорськ, Весела Долина, Бахмутське, Одрадівка, Курдюмівка, Нью-Йорк, Первомайське та Безіменне.

Росіянами із різного виду озброєння обстріляні наступні населені пункти:

- на Краматорському напрямку: Богородичне, Блакитні Озера, Щурове, Діброва, Озерне, Новий Мир, Катеринівка, Нове, Новоселівка, Пришиб, Донецьке, Старий Караван, Райгородок, Закітне;

- на Бахмутському напрямку: Верхньокам’янське, Виїмка, Спірне, Веселе, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Одрадівка, Зайцеве, Північне, Майорськ, Роздолівка, Іванівське, Весела Долина, Торецьк.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь