A A A K K K
для людей із порушенням зору
Щастинська районна рада
Луганська область

Уряд запроваджує нові інструменти стимулювання роботодавців для зменшення безробіття

Дата: 07.11.2022 16:28
Кількість переглядів: 99

Уряд запроваджує нові інструменти стимулювання роботодавців для зменшення безробіття

Наступного року Уряд запроваджує нові програми компенсацій роботодавцям за працевлаштування деяких категорій населення, що дозволить активізувати ситуацію на ринку праці.

Вже запроваджена низка програм для підвищення рівня зайнятості і створення нових робочих місць - релокації, надання грантів на започаткування чи розвиток бізнесу, компенсації роботодавцям за працевлаштування та оплату праці внутрішніх переселенців.

Також з наступного року пропонуються й нові механізми, зокрема передбачені нещодавно прийнятим законом, які стимулюватимуть активність роботодавців.

Змінами законодавства запроваджено нові активні програми зайнятості, які передбачають надання компенсації роботодавцям за працевлаштування деяких категорій людей, що можуть мати труднощі під час пошуку роботи. Зокрема, молоді, учасників бойових дій, які шукатимуть роботу після закінчення війни, одиноких батьків, людей з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб, людей передпенсійного віку.

Навесні 2023 року для роботодавців запрацює така норма - якщо підприємство влаштовує на роботу молодь віком до 25 років, яка, переважно, не має страхового стажу, впродовж шести місяців фонд з безробіття компенсуватиме половину мінімальної заробітної плати.

Якщо візьмете на роботу людину з інвалідністю чи військовослужбовця, або людину, якій залишилось 5 років до пенсії, держава півроку компенсуватиме половину витрат на оплату її праці, але не більше мінімальної зарплати. Також залишається програма надання компенсації за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, яка діє цього року і за якою вже працевлаштовано майже 15 тисяч людей.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь