A A A K K K
для людей із порушенням зору
Щастинська районна рада
Луганська область

«Жінки, мир, безпека».

Дата: 26.06.2023 23:23
Кількість переглядів: 95

Катерина Безгинська: оновлений План дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року в Луганській області включає п’ять стратегічних цілей, 13 оперативних цілей, 18 завдань, 73 заходи

Заступниця голови Луганської обласної державної адміністрації Катерина Безгинська бере участь у Національному Форумі з питань реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року.

У рамках панельної дискусії «Локалізація Національного плану дій на виконання резолюції Ради безпеки ООН 1325 на центральному та місцевих рівнях» вона презентувала третій оновлений План дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року в Луганській області, який включає п’ять стратегічних цілей, 13 оперативних цілей, 18 завдань, 73 заходи.

«Наразі Планом дій охоплені додаткові категорії: цивільне населення, постраждале внаслідок конфлікту, сім’ї полонених та сім’ї осіб, яких примусово вивезли до російської федерації та які перебувають на території України, особи, постраждалі внаслідок сексуального насильства, пов’язаного з війною», - зазначила Катерина Безгинська.

Наразі, майданчиками для реалізації зазначеного Плану, крім спеціалізованих закладів, стали гуманітарні штаби, шелтери, Координаційні центри з підтримки цивільного населення, які розширили формат своєї роботи щодо надання медичних, адміністративних, соціальних та юридичних послуг за екстериторіальним принципом.

З метою поліпшення роботи з цими категоріями населення на базі Луганського обласного центру соціального психологічної допомоги запроваджено Регіональну «гарячу лінію» (тел: 066-91-57-200). Протягом 2023 року нею скористувались 274 особи: з них 29 чоловіків та 245 жінок. Зокрема, психологічна допомога надається жінкам, чоловіки яких знаходяться у полоні.

Крім того, Луганщина отримала субвенцію 2023 року на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, та долучилась до низки Всеукраїнських проектів, мета яких підтримати громадян у період військових дій.

Зокрема, до проекту «Вистоїмо разом. Вдосконалення системи підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом / СНПК», який виконує Український Жіночий Фонд у партнерстві з громадською організацією «Ла Страда – Україна» та Асоціацією жінок-юристок України «ЮрФем» за підтримки Офісу Віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції й Апарату Урядової Уповноваженої з питань гендерної політики та за фінансування Європейського Союзу. Найближчим часом фахівці сектору безпеки та оборони, а також інші зацікавлені органи та установи Луганської області отримають п’ять тисяч посібників щодо поводження із постраждалими від сексуального насильства внаслідок воєнної агресії РФ в Україні.

Та проекту: «ТИ ЯК? Всеукраїнська програма ментального здоров’я», створеного за ініціативи першої леді Олени Зеленської, в рамках якого лікарі первинної ланки області вже пройшли навчання щодо захисту ментального здоров’я, в тому числі виявлення фактів СНПК.

Серед пріоритетів роботи щодо виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» Катерина Безгинська визначила: створення резерву спеціалістів, формування мобільних бригад, які будуть працювати сьогодні та на деокупованих територіях, в тому числі з питань фіксування фактів насильства, пов’язаного з війною, та розбудову мережі спеціалізованих служб.

У цих питання обласна влада розраховує на підтримку міжнародних партнерів та регіональних громадських організацій: Фонду ООН у галузі народонаселення, Агентства ООН у справах біженців, GIZ, Федерального Уряду Німеччини, ЮНІСЕФ, ООН жінки в Україні, МБФ «Український жіночий фонд» та Коаліції «Луганщина. Жінки. Мир. Безпека».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь