A A A K K K
для людей із порушенням зору
Щастинська районна рада
Луганська область

Регіональні цільові програми.

Дата: 07.09.2023 18:11
Кількість переглядів: 76

28 з 30 мільйонів за регіональними цільовими програмами витрачені на підтримку закладів охорони здоров’я та надання медичних послуг

Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Олексій Смирнов провів нараду за підсумками проведеного моніторингу реалізації регіональних цільових програм у І півріччі 2023 року.

«Регіональні цільові програми є одним з дієвих інструментів комплексного вирішення питань збереження та відродження втраченого через війну потенціалу Луганської області», - зазначив він.

Як доповів директор Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Ігор Куденко, на реалізацію 7 з 11 програм, які діяли упродовж півріччя, було спрямовано 30,1 млн грн. Понад 98 відсотків загального обсягу фінансових ресурсів були спрямовані на виконання програм соціального та національно-культурного напрямів.

Зокрема, 28 млн грн (93,3 % від загального обсягу фінансування) направлено на реалізацію «Програми розвитку й підтримки комунальних закладів охорони здоров’я» та надання населенню медичних послуг, крім передбачених програмою державних гарантій медичного обслуговування населення. Слід відзначити, що лише 22,2 % від реальної потреби.

Кошти були використані на забезпечення належного функціонування восьми лікувальних закладів охорони здоров’я обласного підпорядкування, які перемістилися на підконтрольну українській владі територію, відновили амбулаторно-поліклінічну, стаціонарну допомогу дорослому та дитячому населенню.

За програмою «Молодь Луганщини» на 2021-2025 роки були використані на забезпечення функціонування «Луганського обласного центру підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень» та «Луганського обласного центру соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями» було витрачено 669 тис грн.

У рамках цієї програми проведено більше 200 заходів для молоді та ВПО Луганської області: заняття з цифрової грамотності, монтажу відео, тренінги на згуртованість та психологічне розвантаження, заняття з сучасної української мови в рамках проєктів Національного українського молодіжного об’єднання, освітні тренінги, інтерактивні заняття для дітей, майстер-класи з виготовлення виробів своїми руками в рамках, проєкту «Креативний простір» тощо.

Ще 633,2 тис грн – на соціальну «Програму розвитку фізичної культури та спорту на 2021-2024 роки».

Кошти були використані на забезпечення участі представників області, у тому числі осіб з інвалідністю, у семи всеукраїнських змаганнях та виплату щомісячної стипендії 33 спортсменам області за їх підсумками. Спортсмени області здобули 182 медалі, 54 з яких – золоті, на міжнародній арені – 14 медалей, сім з яких – золоті.

«Комплексну програму розвитку сфери культури на 2022-2025 роки» профінансовано у сумі 292,1 тис. грн, що дало можливість участі луганських митців у театральних фестивалях України та Європи.

Основним джерелом фінансування регіональних цільових програм став обласний бюджет.

У рамках наради також обговорили перспективи розроблення нових програм та діючих – на новий період.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь