A A A K K K
для людей із порушенням зору
Щастинська районна рада
Луганська область

Відновлення втрачених документів громадян.

Дата: 16.09.2023 07:53
Кількість переглядів: 43

Учасники Конгресу місцевих та регіональних влад обговорили питання відновлення втрачених документів громадян

Начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор провів засідання членів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України від Луганської області.

На регіональному рівні така подія відбулася вперше, тож на порядок денний було винесено одразу сім питань, вирішення яких потребує залучення центральних органів влади.

Першочергово було розглянуто вкрай важливе в умовах війни питання видачі тимчасових документів державного зразка для громадян, які втратили їх внаслідок бойових дій, руйнувань, пожеж.

Проблема полягає у тому, що на звільнених територіях певний час буде неможливо відновити роботу територіальних підрозділів ДМС, забезпечити доступ до відомчих інформаційних систем та реєстрів та, відповідно, й оформити паспорт громадянина України.

Тому потрібне рішення щодо видачі тимчасових документів державного зразка, що посвідчують особу, використовуючи наявні можливості систем верифікації МВС.

Як повідомила начальник управління адмінпослуг Лисичанської МВА – державний реєстратор Олена Литвинюк, першочергово необхідно розробити порядок такої верифікації осіб та видачі їм тимчасового документу.

Наразі можливо скористуватись електронними засобами ідентифікації. Державний портал «Дія» в Україні надає можливість громадянам отримувати послуги онлайн. Через портал можливо підтвердження особи за допомогою Електронної Цифрової Підпису (ЕЦП) або інших методів аутентифікації.

Мобільні оператори можуть надавати послуги верифікації особи за допомогою номеру мобільного телефону через SMS-підтвердження або інші методи аутентифікації. Також Україна впроваджує систему електронних ідентифікаційних карток (eID), які мають чип і можуть використовуватися для аутентифікації та підтвердження особи в різних сервісах.

Деякі банки можуть надавати послуги верифікації особи, оскільки вони мають велику кількість відомостей про своїх клієнтів.

Під час обговорення питання було запропоновано використувати для підтвердження особи інформаційні ресурси Національної поліції України.

Начальник управління ДМС у Луганській області Олег Уліннець додав, що за діючими законодавчими нормами процедура ідентифікації не може перевищувати двох місяців.

«Два місяці для громадян, які не отримують соціальних виплат, це велика проблема, тож необхідно розробити пропозиції щодо її прискорення. Аж до змін у законодавстві», - надав доручення очільник Луганщини, а також наголосив, що доцільно легітимізувати тимчасову довідку, що підтверджує особу та розширити можливості її використання. Зокрема, для оформлення соціальних виплат.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь