A A A K K K
для людей із порушенням зору
Щастинська районна рада
Луганська область

Розмінування – це вкрай небезпечний та довготривалий процес.

Дата: 16.09.2023 07:55
Кількість переглядів: 67

Майже 30 тис. кв. км території Луганщини потребують розмінування

Про підготовку до розмінування деокупованих територій Луганської області членам Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України від Луганської області доповів директор Департаменту з питань цивільного захисту та територіальної оборони Дмитро Зимний.

Він зазначив, що внаслідок тривалих бойових дій на території Луганської області 26 684,0 кв. км її площі вважаються потенційно забрудненими вибухонебезпечними предметами.

Тож вже сьогодні ведеться підготовка до проведення протимінних заходів одразу після звільнення регіону.

З цією метою створено Координаційну раду з питань стабілізації ситуації на деокупованих територіях Луганської області та їх реінтеграції. Із Державною спеціальною службою транспорту підписаний меморандум про спільні заходи щодо розмінування.

Затверджено План першочергових дій, яким передбачено етапність робіт із розмінування.

Зокрема, до знешкодження вибухонебезпечних предметів оперативно буде залучено дев’ять піротехнічних розрахунків ГУ ДСНС України в Луганській області. У тому числі, два відділення механізованого розмінування загальною чисельністю 58 осіб та 26 одиниць спеціальної техніки.

Ймовірні сценарії та етапність проведення робіт з розмінування, координація та комунікація залучених сил і засобів, визначення місць розташування підривних майданчиків тощо були відпрацьовані під час командно-штабні навчань.

Визначено черговість та порядок проведення обстеження та розмінування населених пунктів:

під’їзні шляхи (дороги) до населеного пункту та вулиці безпосередньо у ньому; об’єкти критичної інфраструктури та життєзабезпечення населених пунктів; адміністративні будівлі та об’єктів соціально-побутового забезпечення;

житлові будівелі та власні домогосподарства; території (землі) різного типу власності та призначення, що прилягають до населених пунктів.

До обговорення питання долучився заступник Міністра економіки України Ігор Безкаравайний.

«Наразі, спільно із Міністерством внутрішніх справ, Мінекономіки розробляється Національна стратегія з протимінної діяльності. Готується до запуску електронна платформа, мета якої привести до єдиного знаменника міжнародну допомогу на проведення цих заходів. Головна задача на наступний рік - очищення агротериторій та можливість компенсації збитків сільгоспвиробників», - повідомив він та позитивно оцінив напрацювання Луганської облдержадміністрації у цьому напрямі.

«Розмінування – це вкрай небезпечний та довготривалий процес. Втім нам треба бути готовими вже зараз, аби у разі команди військових, не втрачати дорогоцінний час», – прокоментував доповідь очільник регіону Артем Лисогор.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь