A A A K K K
для людей із порушенням зору
Щастинська районна рада
Луганська область

Поліція Луганщини проводить профілактику шахрайства та дитячого суїциду.

Дата: 27.10.2023 10:56
Кількість переглядів: 52

Під час засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при облдержадміністрації її члени заслухали доповідь щодо заходів з профілактики та протидії шахрайству, а також про попередження фактів самогубств та самоушкоджень у дитячому середовищі.

Заступниця голови обласної державної адміністрації Катерина Безгинська, звертаючись до керівників територіальних громад, районів, підприємств, організацій, співробітників хабів для ВПО Луганщини, підкреслила важливість спільних дій за цими напрямами з правоохоронними органами, що дозволить упередити та подолати негативні явища, які виникають у суспільстві.

Вона також наголосила на необхідності посилення профілактичної роботи.

Доповідачем із зазначених питань виступив заступник начальника Головного управління Національної поліції в Луганській області, полковник поліції Юрій Слухаєнко.

У поточному році органами поліції зареєстровано 38 836 кримінальних проваджень за фактами шахрайства. Найбільше їх у Київській (2 965), Дніпропетровській (3 827), Одеській (2 784), Харківській (2 676), Львівській (2 075), Полтавській (1 833) областях та м. Київ (3 287).

За словами Юрія Слухаєнка, жертвою шахраїв може стати будь-хто, незалежно від віку, але зазвичай це люди похилого віку.

Серед основних видів шахрайських схем: збір коштів нібито на потреби ЗСУ (транспорт, обладнання, продукти харчування, лікування тощо), збір коштів на гуманітарну допомогу населенню (одяг, продукти харчування, псевдоволонтерська допомога населенню, соціальна допомога), соціальні виплати під час війни, перевезення пасажирів з окупованої на підконтрольну територію, дзвінки від імені представників банків, «родич у біді», виграші призів (авто, побутова техніка), купівля-продаж товарів в інтернеті, фішингові сайти.

Працівниками ГУНП в Луганській області постійно реалізується профілактична та роз’яснювальна робота серед луганчан.

Проводяться зустрічі з громадянами, у тому числі з ВПО та особами похилого віку, на яких доводяться основні схеми шахрайств та дії, які не дозволять стати жертвами таких правопорушень.

Організовано постійну комунікацію з адміністраціями гуманітарних хабів, шелтерів для ВПО, які розташовані у Дніпрі.

Юрій Слухаєнко також розповів, що на сьогодні існує проблематика і для підліткового віку.

Це самогубства та самоушкодження серед дітей та молоді. Упродовж поточного року поліцією зареєстровано 83 факти самогубства, вчинені дітьми, та 403 факти самоушкоджень.

Такими надзвичайними подіями уражені усі регіони держави, де також перебувають внутрішньо переміщені сім’ї з Луганщини. Найбільше самогубств учинено дітьми у віці від 16 до 18 років — 36 фактів, що становить 43 % від загальної кількості.

Самоушкодження найчастіше вчиняються дітьми у віці від 14 до 16 років — 169 фактів або 42 % від їх загальної кількості.

У переважній більшості випадків причинами самогубств та самоушкоджень є: конфлікти в родині, нерозділене кохання, проблеми, пов'язані із психологічно-емоційною нестабільністю.

Ювенальні поліцейські Луганської області на систематичній основі проводять безпекові заходи в місцях компактного проживання сімей – ВПО у Дніпрі. Така профілактична робота, перш за все, направлена на попередження негативних явищ в дитячому середовищі. Заходи мають фаховий підхід та пристосовані до вікових особливостей.

Для мінімізації проблематики самогубств та самоушкоджень серед дітей та молоді, ГУНП в Луганської області розпочинає акцію «Перемагай темряву».

Метою цієї акції є попередження вищевказаних негативних явищ та проведення відповідної інформаційної кампанії серед дітей, молоді та їх батьків.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь