A A A K K K
для людей із порушенням зору
Щастинська районна рада
Луганська область

Всеукраїнський форум Рад ВПО

Дата: 06.11.2023 12:09
Кількість переглядів: 47

Досвід Луганщини представили на Всеукраїнському форумі Рад ВПО у Києві

Заступниця голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська та голова Ради ВПО при Луганській облдержадміністрації Яна Любимова долучились до напрацювання алгоритмів інтеграції й адаптації внутрішніх переселенців у приймаючих громадах та визначенні напрямів діяльності Рад ВПО.

«2022-й – це був рік реагування на виклики та набуття досвіду. Адже у світі не було такого масштабного переміщення за такі короткі строки. 2023-й – це рік, коли ми перетворюємо набутий досвід в інституційну інфраструктуру», – зазначила Віцепрем’єрка Ірина Верещук, яка головувала на заході.

Представниці Луганщини поділились досвідом діяльності Координаційного штабу з питань ВПО та Координаційних центрів підтримки цивільного населення при військових адміністраціях та обласної Ради ВПО, яка була створена першою в Україні ще у 2020 році.

Зокрема, на панельній дискусії «Участь переселенців у формуванні майбутньої політики. Чому це важливо?» виступила голова Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Луганській облдержадміністрації Яна Любимова.

«Роль Рад полягає у тому, щоб акумулювати та передавати зворотний зв’язок від ВПО до влади. Щодо потреб та якості роботи з підтримки ВПО. Рішення стосовно ВПО у громадах мають ухвалюватися спільно з Радами ВПО», – підсумувала Ірина Верещук.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь