A A A K K K
для людей із порушенням зору
Щастинська районна рада
Луганська область

«Луганщина. Жінки. Мир. Безпека».

Дата: 11.11.2023 11:10
Кількість переглядів: 57

Коаліція «Луганщина. Жінки. Мир. Безпека» приймає колежанок з Закарпатської, Львівської, Харківської та Хмельницької областей

Засідання «круглого столу» за темою «Виконання НПД 1325 «Жінки. Мир. Безпека» в Луганській області: досягнення і проблеми» за участі представниць п’яти областей провела сьогодні заступниця голови облдержадміністрації, уповноважена з питань гендерної політики у Луганській області Катерина Безгинська.

Вона повідомила, що питаннями протидії гендерному насильству Луганська облдержадміністрація почала займатись задовго до створення коаліції «Луганщина. Жінки. Мир. Безпека», заходи проводили за рахунок місцевих бюджетів. Першими в Україні створили інститут радника голови облдержадміністрації з гендерних питань. Наразі це Людмила Харченко.

«Луганщина зіткнулась зі збільшенням фактів насильства, пов’язаних із бойовими діями ще у 2014 році. Найбільш складним питанням для нас є документування цих злочинів, адже на Луганщині такі випадки рахуватимуться тисячами. Тому ми ретельно вивчаємо досвід вже деокупованих територій», - акцентувала вона.

Учасницям заходу було презентовано обласний «План дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325», яким визначені нові отримувачі послуг: цивільні, постраждалі внаслідок конфлікту; сім’ї полонених та тих, кого примусово вивезли до рф; особи, постраждалі внаслідок сексуального насильства, пов’язаного з війною. У цьому контексті Катерина Безгинська наголосила на актуальному напрямі – роботі з цими категоріями та кривдниками.

Також було представлено досвід реалізації програм психосоціальної допомоги, які працювали у регіоні ще з 2020 року, та План заходів по впровадженню Програми ментального здоров’я «Ти як?» у Луганській області.

Наразі послуги з психосоціальної підтримки надаються у всіх МКП та гуманітарних хабах, шелтерах для переселенців Луганщини. До цієї роботи залучені 130 сімейних лікарів, 162 фахівця соціального захисту та 680 освітян, які пройшли відповідне навчання.

У ході зустрічі було наголошено на конструктивній співпраці з приймаючими громадами щодо створення МКП для переселенців з Луганщини: «Львівщина допомагає нам виживати ще з 2014 року, на Закарпатті триває будівництво житла для наших ВПО, у Хмельницькому створені два шелтери для луганчан», - зазначила Катерина Безгинська та вручила гостям з інших регіонів символічні подарунки.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь