A A A K K K
для людей із порушенням зору
Щастинська районна рада
Луганська область

До Дня Гідності та Свободи Луганщиною представлено артпроєкт «Нова українська пісня».

Дата: 22.11.2023 22:07
Кількість переглядів: 40

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь в урочистих культурно-мистецьких заходах до Дня Гідності та Свободи – «Нова українська пісня».

Цей артроєкт – нова форма проведення обласного відкритого фестивалю нової української пісні, який, починаючи 2016 року, щорічно, проводився у цей період на Луганщині та популяризував все українське: українські кольори, українські символи, українську мову, українську пісню. Конкурс сприяє підвищенню професійної майстерності виконавців з різних напрямів сучасного українського вокального мистецтва.

Саме це відзначили у своїх виступах присутні на обласному заході заслужена артистка України, співачка, художниця, журналіст, громадська діячка і волонтерка Анжеліка Рудницька, начальник управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації, заслужений працівник культури України Аліна Адамчук, директор Сєвєродонецького фахового коледжу культури і мистецтв ім. С. Прокоф’єва Марина Яворська, заступник директора Луганського обласного центру навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва Наталія Пасічник.

«Артпроєкт є еволюційним водорозділом між роками тотального зросійщення у всіх сферах життя і фундаментального відновлення нашої тисячолітньої культури», – наголосила Катерина Безгинська.

Для участі в мистецькому заході запрошувались професійні виконавці (артисти філармоній, музичних театрів, викладачі вокальних дисциплін, індивідуальні виконавці, що мають музичну освіту тощо) та студенти мистецьких навчальних закладів.

Щорічно участь у фестивалі брали понад 40 вокалістів з різних куточків Луганської області та інших регіонів України.

Для оцінювання виступів учасників фестивалю до Сєвєродонецька приїздили провідні діячі культури і мистецтв України, які, окрім роботи в складі журі фестивалю, проводили концертні виступи в військових частинах.

Відкритий фестиваль нової української пісні з часом став візитівкою Луганщини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь