A A A K K K
для людей із порушенням зору
Щастинська районна рада
Луганська область

Громади Луганщини стали одними з найактивніших учасників опитування щодо підтримки серед надавачів та отримувачів психологічних послуг.

Дата: 28.11.2023 21:09
Кількість переглядів: 103

Всього було заповнено більше 5 000 анкет. Така активна участь всіх секторів надавачів послуг та громадських організацій дозволила провести в непростих умовах окупації Луганської області картування та інвентарізацію послуг із психічного здоров’я та психосоціальної підтримки.

Всі послуги, які виявилися затребуваними за результатами опитування, наразі надаються у гуманітарних хабах, шелтерах та місцях компактного проживання ВПО, які розташовані по всій країні.

Про це було наголошено на засіданні Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’я та надання психологічної допомоги особам, що постраждали внаслідок збройної агресії рф проти України, за участі Першої леді Олени Зеленської.

Начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор долучився до обговорення пріоритетних напрямків реалізації програм та заходів зі збереження ментального здоров’я населення.

Він повідомив, що в області працює Координаційна Рада з розвитку охорони психічного здоров’я, затверджено «Регіональний план розвитку охорони психічного здоров’я на 2023 рік», Луганщина долучається до всіх наявних державних програм та кампаній, постійно покращується рівень роботи в цьому напрямку.

В кожній територіальній громаді області створені мультидисциплінарні команди з обов’язковим включенням сімейного лікаря, що пройшов відповідне навчання для надання послуг психологічної підтримки.

Організована система навчання надавачів послуг у різних сферах.

Психологи КНП «Центр психічного здоров’я» проводять тренінги-семінари як офлайн, так і онлайн для сфер надавачів послуг: охорони здоров’я, соціального захисту, освіти та інших.

Навчання співробітників та створення резерву тих спеціалістів, які допомагатимуть людям після деокупації, буде продовжене у наступному році.

Адже 70% мешканців Луганщини мали досвід проживання потенційно травматичних подій під час війни.

Наслідки бойових дій: смерть, обстріли, які не припиняються, евакуація, втрата дому, порушення родинних зв’язків, вплинули на ментальне здоров’я кожного луганчанина.

Тож, майже кожна родина переселенців потребує фахової допомоги, яку наразі забезпечують психологи у гуманітарних хабах та шелтерах.

Луганщина серед лідерів впровадження програми ментального здоров’я «Ти як?»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь