A A A K K K
для людей із порушенням зору
Щастинська районна рада
Луганська область

Ментальне здоров’я наших людей – це і є та сама українська стійкість.

Дата: 01.12.2023 11:47
Кількість переглядів: 49

Коли в результаті російської ракетної атаки руйнується будинок, одними з перших – поряд із рятувальниками – на місці опиняються психологи ДСНС. І поки лікарі підтримують фізично, вони рятують морально, щоб ті, хто вижив, справді вижили й змогли жити далі.

🫂 Ще рік тому Україна вчилася надання психологічної допомоги в екстремальних ситуаціях у різних країн світу (і далі це робить), а тепер ми самі можемо ділитися досвідом, набутим страшною ціною.

Але й викликів через щоденні російські атаки більше. Сьогодні 11 міністерств і відомств зібралися разом на останнє цього року засідання Міжвідомчої координаційної ради з упровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я, щоб презентувати свої проєкти психологічної допомоги українцям.

📊 Зі свого досвіду розповіла учасникам, як допомагають визначитися з напрямами роботи соцопитування. Бо це живий голос людей. Одне з таких ми провели до третього Саміту перших леді та джентльменів у вересні, присвяченого темі ментального здоров’я. Це було моїм принциповим рішенням – поєднати Україну та світ спільним викликом. І ми влучили в ціль. Бо, коли провели опитування в 11 країнах, з’ясувалося, що всі люди визначають однакові приводи для тривог – від війни до фінансової неспроможності.

Натомість досі по психологічну допомогу звертається всього 6% людей. Це вже дослідження Gradus Research.

👉 Основною причиною, чому не звертаються по допомогу до фахівців, 40% опитаних називають страх не отримати чи втратити роботу, а понад третина людей каже, що це вплинуло б на репутацію на роботі.

👨‍💻 Так вимальовується ще одна площина для проєктів – не лише для держави, а й для відповідальних бізнесів: психологічне просвітництво. Треба дати людям зрозуміти, що ніхто їх не засудить, а дбати про ментальне здоров’я – відповідально та схвально.

Наступний рік має бути роком максимального поширення проєктів у регіонах. Щоб психологічні послуги дійшли до кожного українця, хоч би як він не жив віддалено від великих міст.

🇺🇦 Для України це стратегічно важливо. Бо ментальне здоров’я наших людей – це і є та сама українська стійкість, яка, з одного боку, стала легендою, а з іншого – її саму треба весь час підтримувати. Бо на ній все тримається.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь