A A A K K K
для людей із порушенням зору
Щастинська районна рада
Луганська область

Дітям-сиротам з Луганщини придбали житло у безпечних регіонах країни.

Дата: 28.12.2023 09:41
Кількість переглядів: 44

Ще шістьом дітям-сиротам з Луганщини придбали житло у безпечних регіонах країни

Як повідомила заступниця начальника обласної військової адміністрації Катерина Безгинська, станом на початок ІІ кварталу поточного року за кошти відповідної державної субвенції було придбано житло для 11 дітей-сиріт.

Ще у дев’ятьох гроші залишались на банківських рахунках – тривала процедура пошуку квартир та будинків.

На сьогодні житло придбали шістьом із них. Ще для одного представника Лисичанської громади продовжується підбір домівки.

Катерина Безгинська наголосила на пришвидшенні інвентаризації відповідними службами місцевих військових адміністрацій Луганщини особових справ дітей-сиріт, яка проводиться щороку в період з 1 жовтня по 31 грудня.

«Ми очікуємо на розподіл по регіонах субвенції 2024 року, яка передбачена у Державному бюджеті. Тому до її отримання громади мають скласти актуальну на сьогодні чергу із числа дітей-сиріт. До цієї роботи необхідно залучати усі служби», - підкреслила вона.

Заступниця очільника Луганщини поінформувала, що у грудні облдержадміністрацією погоджено зміни до проєкту постанови КМУ від 26 травня 2021 року № 615 «Деякі питання забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа житлом та підтримки малих групових будинків».

Ними зокрема, передбачено, що першочергове право на отримання грошової компенсації мають особи, яким було призначено та перераховано грошову компенсацію у 2021 році, та які її не використали.

Також запропоновано із загального списку не виключати осіб, які у період надзвичайного або воєнного стану не використали грошову компенсацію або кошти зі спеціального рахунка яких уповноважений банк повернув.

Крім того, під час воєнного стану в Україні строк використання грошової компенсації продовжуватиметься на період його дії та протягом шести місяців з дати його припинення або скасування.

Особи, зняті з квартирного обліку у 2021 році, які не використали кошти грошової компенсації, матимуть право повторно подати заяву про взяття на квартирний облік.

Катерина Безгинська зазначила, що на сьогодні ці зміни ще не затверджено – вони на розгляді в Уряді.

Засідання обласної комісії з розподілу коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа відбулося сьогодні, 27 грудня.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь