A A A K K K
для людей із порушенням зору
Щастинська районна рада
Луганська область

Луганський бізнес співпрацюватиме із Спілкою підприємців та роботодавців Польщі.

Дата: 14.02.2024 12:24
Кількість переглядів: 51

Луганська обласна державна військова адміністрація, Регіональна рада підприємців при облдержадміністрації та Спілка підприємців та роботодавців Польщі підписали Меморандум про співпрацю, аби консолідовано протидіяти викликам, з якими стикається бізнес в умовах війни. Це й постійні ракетні обстріли, й пошкодження логістичних шляхів, «прильоти» по виробничих потужностях та складах. Аби консолідовано протидіяти викликам, з якими стикається бізнес в умовах військового конфлікту.

«Ворог цілеспрямовано знищує нашу економіку та свідомо вбиває мирних людей, адже залякування та тиск є звичними методами для країни-агресора. Війна руйнує бізнес Луганщини вже вдруге. Підприємці, як ніхто інший знають тернистий шлях до відновлення. Фактично, з пустими руками вони були змушені розпочинати свою справу заново», - зазначив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Обласна адміністрація підтримує бізнес регіону, залучаючи всі наявні для цього механізми. Ведуться перемовини з банками щодо відсотків по кредитуванню малого та середнього бізнесу. Пропонується внесення змін до законодавства, які спрямовані на підтримку підприємців, стимулюємо працевлаштування наших внутрішньо-переміщених громадян. Розширюємо зв’язки з міжнародними партнерами.

Бізнес Луганщини є конкурентним як на українському ринку, так і на європейському, адже пропонує якісну та унікальну продукцію. Представники Польщі наголосили на тому, що зацікавлені продовжувати співпрацю з українськими підприємцями і після нашої Перемоги.

«Протягом минулого року ми підтримали близько 100 українських приватних компаній у виході на польський ринок і готові це роботи далі. Розуміючи, що Луганська область має дуже тяжкі наслідки вторгнення росіян, ми готові запропонувати співпрацю у сферах логістики, транспорту, «Бізнес для бізнесу». Також, ми готові проводити міжнародні форуми для підприємців саме в Україні, адже розуміємо, що у вас є на це запит», - зауважив віце-президент Спілки підприємців та роботодавців Польщі Марцін Новацький.

Крім того, на зустрічі обговорили і гостре для України питання співпраці із Польщею в агросекторі. Марцін Новацький запевнив у готовності до спільної роботи і в цьому напрямку. Наразі пан Новацький залучений до переговорів у Польщі, а також зазначив, що мав розмову із представниками Європарламенту у Брюсселі щодо вирішення питання експорту української сільськогосподарської продукції і наполягає на пошуку компромісу у цьому питанні.

«До мене як до голови Регіональної ради підприємців при Луганській облдержадміністрації звертаються наші представники агропромислового бізнесу і для них це дійсно дуже болюче та проблемне питання, адже наша область майже повністю окупована. Ми вдячні вам за розуміння ситуації. Перспектива виходу на європейський ринок для бізнесу Луганщини допомагає в умовах відсутності тих потужностей, які були до окупації створювати робочі місця та підтримувати економіку країни», - розповів голова Регіональної ради підприємців при Луганській облдержадміністрації Жан Кисіль.

Підтримка міжнародних партнерів та побудова зовнішньоекономічних зв’язків є пріоритетною справою не лише на рівні нашого регіону, а й всієї країни – адже це ще один крок на шляху до Євроінтеграції.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь