A A A K K K
для людей із порушенням зору
Щастинська районна рада
Луганська область

«Жінки, мир, безпека».

Дата: 14.04.2024 20:37
Кількість переглядів: 15

Серед керівників Луганської ОДА 50% жінок, на місцевому рівні – 23%, - Катерина Безгинська на конференції «Соціально-психологічні проблеми гендерної стратифікації суспільства»

А також три обласні плани дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» в Луганській області. Діючий план на період до 2025 року затверджений у березні 2023 року. Відповідні локальні документи прийнято в усіх 26 територіальних громадах та чотирьох районах області.

В області було створено розгалужену мережу спеціалізованих служб для роботи з населенням постраждалим від насильства: кризові кімнати, денні центри соціально-психологічної допомоги, спеціалізовані притулки для жінок, мобільні бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим та кабінети анонімної невідкладної медико-психологічної допомоги, кабінет по роботі з кривдниками та регіональна кімната індивідуальної соціально-психологічної роботи.

Діє Регіональна «гаряча лінія» з питань запобігання та протидії домашньому і ґендерно обумовленому насильству, дискримінації за ознакою статі. Протягом 2023 року до Регіональної «гарячої лінії» звернулися 274 особи (29 чоловіків та 245 жінок), у 2024 році вже звернулось 136 осіб (28 чоловіків та 108 жінок), які отримали допомогу психолога.

Впроваджено новий напрямок роботи - надається психологічна допомога жінкам, чоловіки яких знаходяться в полоні.

У питаннях реалізації політики гендерної рівності партнерами обласної влади є: Український Жіночий Фонд, ГО «Ла Страда — Україна», Асоціація жінок-юристок України “Юрфем”, Інформаційно-консультаційний жіночий центр, Українська фундація громадського здоров’я, Центр «Жіночі перспективи», ПРООН та інші.

На регіональному рівні - Коаліція «Луганщина. Жінки. Мир. Безпека».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь